Hval Stroganoff

Med hvalbiff, løk og rømme kan du lage et perfekt sjømatmåltid. Fersk hvalbiff er i sesong hele sommeren fra juni og litt ut i august. Perfekt grillmat. Kjøp gjerne noe ekstra når fiskehandleren har fersk hvalbiff av god kvalitet  og frys ned. Ta de frem til høsten og vinterens grytemåltider. Med litt rødt i glasset så blir dette et festmåltid.

DETTE TRENGER DU:
(6 porsjoner)

  • 1 kg hvalbiff kuttet i strimler
  • 2 løk
  • 1 beger med seterrømme
  • 1 glass rødvin
  • 1 ss rødvinseddik / evt. litt balsamico
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss smør
  • Salt
  • pepper

SLIK GJØR DU:

  • Kutt løken i skiver og brun den i smør i tre minutter med sterk varme
  • Slå over rødvinseddik evt. litt blsamico og stek i et par minutter
  • Ha den stekte løken over i en gryte
  • Skjær hvalbiffen i 1 cm tykke skiver og sy å passende strimler
  • Brun raskt i pannen med smør og ha over i gryten
  • Ha rømme, rødvin, sennep og tomatpuré over kjøttet og løken og bland godt
  • Kok opp og la det surre i noen minutter til sausen tykner

Tilbehør

Potetmos evt. blomkålmos for de som ikke tåler for mye stivelse og selvfølgelig tyttebærsyltetøy er et must for slike gryter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s