2 av 3 sykehjem har avvik når det gjelder mat til de eldre

På Helsedirektoratet sine nettsider kan vi lese om den nye kosthåndboken som skal sørge for at pasienter får riktig og passe mye mat.

RELATERT INFORMASJON:
Mat og matglede i fokus på Kapp Eldresenter –  Les mer om og last ned Helsedirektoratets rapport her

I den 276 siders håndboken som ble lansert 11. juni 2012 kan vi blant annet lese: – En landsomfattende spørreundersøkelse blant helsepersonell og kjøkkenpersonell i sykehjem i 2008, viste at kun 16 % av sykehjemmene hadde skriftlige prosedyrer vedrørende ernæringsstatus og oppfølging, og det ble etterlyst mer kunnskap om ernæring. Helsetilsynets årsrapport for 2010 viste at 2 av 3 kommuner hadde avvik i forhold til hva som ble vurdert som godt ernæringsarbeid. Disse studiene viser at det er betydelig potensiale for å forbedre rutiner både i kommune­ og spesialisthelsetjenesten.

Mat på sykehjem fungerer ikke. Da blir det trist å lese at tiltakene er å fortsette i samme tralten, snakke om ernæring, skrive rapporter og følge nøkkelhullsmerkerådene. Det blir ikke god mat og matglede av sånt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s