Er mat viktig?

Espen Løkeland-Stai og Svenn Arne Lie har skrevet boken en nasjon kjøtthuer som omhandler ni myter og en løgn om norsk landbrukspolitikk.

Forlaget skriver i sin omtale av boka: – Hvorfor sulter én milliard mennesker i en verden som produserer mer mat enn noen gang? Er norske bønder ulønnsomme parasitter med sugerør ned i statskassa? Hvorfor spiser vi fire ganger mer kylling enn vi gjorde for 20 år siden?

I En nasjon av kjøtthuer gransker forfatterne myter om norsk landbrukspolitikk. Dette er en bok om noe av det mest grunnleggende ved livene våre: maten.

Boken er lettlest, oversiktlig og påstandene i boka dokumenteres med statistikk og relevante kildehenvisninger Forfatterne er gode på spissformuleringer som får en til å lure på om alt på stell med norsk landbrukspolitikk.

Et eksempel er prismyten, maten er dyr i Norge og blir stadig dyrere blir det hevdet. Når matprisene økte med 18% fra 1999 til 2010, konsumprisindeksen økte med 26% i samme periode samt at gjennomsnittlønna økte med 60%, bør man kanskje revurdere forutinntatte meninger. Likeledes at maten er dyr i Norge blir meningsløs å påstå om man sammenligner med andre land der det generelle kostnadsnivå er mye lavere. I forhold til inntekt så er vi i Norge blant de som bruker minst på mat i verden.

Boken guider deg blant annet igjennom myter som at stordrift er lønnsomt, mer liberalisme gir mer mangfold, vi stadig blir mer selvforskynte med mat, det ikke er nok mat osv.

Dette er en bok for alle som spiser og som mener vi må ha en robust lokal matproduksjon for å overleve.

Les boken og gjør deg opp en mening om de spørsmålene som forfatterne stiller i boka som dreier seg om bruk av tollvern, bondens inntekter,distribusjon, størrelsen på brukene og ressursbruk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s