Eltefritt brød

Et brød du ikke trenger å kna, som smaker godt og ser ut som det er kommet ut av en ekte bakerovn er du drømmer om. Du legger ned en mikroskopisk arbeidsinnsats og venter på godsakene ;så får du nettopp det, verdens beste og beste brød.

Du blander alle ingrediensene sammen (20 sekunder) og setter deigen til hvile før du går på jobb eller setter den på om kvelden før du legger deg. (10-12 timer) Du tar så ut deigen bretter den over hverandre 2-3 ganger (20 sekunder) og setter den til siste heving i to timer. Hvelv deigen over i en forvarmet gryte med lokk og stek nederst i ovn i en halv time på 200 grader, ta av lokket og stek ytterligere et kvarters tid.

DETTE TRENGER DU:

  • 10 dl (500 gram) hvetemel (gjerne økologisk og andre meltyper, prøv deg frem)
  • 1/4 ts tørrgjær eller fersk gjær på størrelse med en ert
  • 1/2 liter vann
  • 3 ts (15 gram salt)
  • 1 ildfast gryte

DANSK VIDEO SOM VISER HVORDAN DU LAGER BRØDET:

Melet jeg har brukt er økologisk steinmalt hvetemel og er fra Holli Mølle i Spydeberg. En lokal møller som også merker sine pakninger med hvor han får sitt korn i fra. Brødet er derfor kortreist, økologisk og sporbart.

Det som kan være utfordringen her er at deigen brenner seg fast i gryten du steker i. DEt blir probelmatisk å  bare «velve» det ferdige brødet ut. Følg tipsene fra den danske videoen vist over så går det nok bra.

(Brød uten knaing — Dette brødet knar du ikke, du bruker 20 sekunder på å blande alle ingrediensene, og venter på godsakene.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s