Verdens beste fiskegrateng!

Ferdigkjøpt fiskegrateng kan være ymse. Innholdet kan være alt fra det rene, ekte og ærlige til det motsatte. Sjekk derfor innholdsfortegnelsen nøye. Under får du en  egenkomponert og kjemepegod  variant med hysefilét, vårløk og egg. Med et beger Creme Fraiche som smakksetter blir dette «verdens beste fiskegrateng». Metoden kan du også benytte om du vil lage skinke-  eller grønnsaksgrateng, bare bytt ut fisken men behold eggene og creme fraiche.

DETTE TRENGER DU:

  • 600 gram kokt hysefilét eller annen hvit fisk
  • 2 eggeplommer
  • 2 eggehviter stivpiskede
  • 1 beger Creme Fraiche 35%
  • 2 vårløk
  • salt
  • pepper
  • muskattnøtt

SLIK GJØR DU:

  • Kok opp vann, tilsett 1 ss salt og la den utvannede fisken trekke på laveste varme i 5-10 minutter.
  • Ta ut fisken og kjøl den av.
  • Sett stekovnene på 175 grader Skill eggeplommer og hviter.
  • Stivpisk eggehviten, en klype salt gjør det lettere.
  • Bland eggeplommer og creme fraiche godt sammen.
  • Ha i salt, pepper og revet muskatt.
  • Ha i den kokte flakede fisken og den finhakkede vårløken.
  • Vend inn eggehviten forsiktig, få og store bevegelser.
  • Stek midt i ovnen i 40 minutter (Steketid kan variere fra ovn til ovn, prøv deg frem)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s