Hermetisert ribbe

Lina og Tor på Kulturstua i Ro fortalte meg om hermetisert ribbe. En rett som gjestene på  dette trivelige mat- og kulturstedet i Gausdal ikke kunne få nok av. Ribba kan utmerket hermetiseres og gjøres det i egen kraft med godt krydder, har du  gode smaksopplevelser i vente. Slik hermetiserer du ferdig stekt ribbe.

RELATERTE LINKER:
Kulturstua i Ro (Hjemmeside)
Kulturstua i Ro (YouTube)

DETTE TRENGER DU:

  • 1 stykke ferdig stekt ribbe.
    (Slik lager du langtidskokt og langstidsstekt ribbe.)
  • Egnet glass til hermetisering.
  • Krydder. (Jeg benytter nellikspiker, laurbærblad, kanel og stjerneanis.)
  • Kraft fra ribben, pass på å ha nok til å fylle «hermetiseringsglasset».

SLIK GJØR DU:

    • Fjern bein, lymfeknuter og svor fra den stekte ribba som er en enklest å gjøre når ribba er varm/lunken.
    • Del opp i passende biter.
    • Hold ribbekraften opp til kokepunktet.
    • Kok hermetiseringsglass og lokk.
    • Ha ribbebiter og krydder over i det rene glasset.
    • Fyll på kraft til den nesten renner over.
    • Skru på lokk og avkjøl.
Stekt ribbe
Ribbekrydder
Lymfeknuter ribbe
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s