Lavkarbobrød

Lavkarbobrød er brød bakt uten mel og er spesielt gunstig om du vil ha en jevn tilførsel av energi til kroppen uten hyppige blodsukkersvingninger.

DETTE TRENGER DU TIL Å LAGE 2 BRØD:

  • 2 brødformer 1,5 liter
  • 10 egg (650 gram)
  • 1 beger Creme Fraiche (300 gram)
  • 1 beger Cottage Cheese (300 gram)
  • 1 dl rapsolje (100 gram)
  • 5 ts bakepulver (20 gram)
  • 5 ts med sukrin (12 gram)
  • 4 strøkne ts med salt (20 gram)
  • 4 ss fiberstrø (20 gram)
  • 4 ts johannesbrødkjernemel (20 gram)
  • 120 gram kruskakli
  • 6 ss linfrø (60 gram)
  • 30 gram valnøtter
  • 70 gram solsikkefrø
  • 20 gram sesamfrø

1 brødskive på 30 gram og inneholder 1,2  gram med karbohydrater.

SLIK GJØR DU:

  • Slå på stekovnen med temperatur 200 grader.
  • Bland alt de våte råvarene, egg, creme fraiche, cottage cheese og olje og rør  glatt.
  • Bland det tørre i en blender og  kjør til en jevn masse.
  • Bland det våte med det tørre og la det stå og svelle i 10 minutter.
  • Ha blandingen i to smurte eller bakepapirkledte brødformer.
  • Sett brødene inn i ovnen, nederste rille.
  • Slå ned temeraturen til 175 grader.
  • Stek  i 55 minutter.
  • Ta ut brødene av formene.
  • Sett ovnen opp på 200 grader og la brødene stå i ytterligere 10 minutter.
  • Avkjøl på rist.
Reklamer

En kommentar om “Lavkarbobrød

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s