Hvalbiff

Verdens beste biff, den får du kjøpt i fiskedisken.  Om du skaffer deg godt hvalkjøtt skjærer det i 1- 1,5 cm tykke skiver og steker i halvannet minutt på hver side i en varm grillpanne så har du det; verdens beste biff

Jeg var skeptisk til hvalkjøtt etter erfaringer fra barndommen hvor hvalkjøttet skulle kokes og stekes i laang tid. Gummi og transmak og lite matopplevelser blir det av sånn. Verden har heldigvis gått fremover. Steker du hvalkøttet som en biff og lar den være medium minus så er det perfekt. Kjøttet skal være rosa/rødt inni. For lenge steking gir en dårligere matopplevelse.

SLIK GJØR DU:

  • Skjær  1 -1,5 cm tykk skiver med hvalkjøtt og la det temepererere seg i en halv time om du har tatt kjøttet ut av kjøleskapet.
  • Gjør klar en smurt grillpanne, bruk god varme.
  • Salt og pepre kjøttet.
  • Stek 1 og halvt minutt på hver side.
  • La biffen hvile like lenge som den har stekt (3 minutter) før du serverer.

TILBEHØR:
En god saus er godt til: Hollandaise-, bernaise- sopp eller peppersaus.
Stekt løk er også ypperlig, stek løkringer i 3 minutter med smør tilfør 2 ts balsamico og stek i 3 minutter til.

Reklamer

2 kommentarer om “Hvalbiff

  1. Hei.
    Ryddet i fryseren og fant ca. 2 kg hvalbiff som har ligget i 3-4 år. Er det spiselig eller må jeg kaste det?

    Mvh. R.N

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s