Klippfiskboller

Klippfisk er en råvare vi nordmenn ofte finner bedre utvalg og kvalitet av i utlandet og spesielt om vi er syd for alpene i Spania, Portugal eller Italia. Oppskrfitene er også ofte mer sofistikerte og smakfulle. Hva med å prøve «revet klippfisk» med potetmos, persille, løk og hvitløk; bland det hele godt samen og for de i små boller og gi det en omgang i frtyrgryten.

DETTE TRENGER DU:

  • 500 g  klippfisk, utvannet og renset
  • 500 g  melen potet gjerne mandel
  • 3 stk  sjalottløk
  • 2 fedd  hvitløk
  • 4 stk  egg
  • 4 ss  bladpersille
  •   salt og pepper
  •  frityrolje

SLIK GJØR DU:

•    For at bollene skal få riktig konsistens er det viktig at klippfisken rives i lange fibre og at massen blandes forsiktig for hånd, slik at fibrene beholdes.
•    Kok den utvannede klippfisken, rens den og flak den.
•    Kok potetene og mos dem.
•    Bland revet fisk, most potet, finhakket løk, krydder, hvitløk og eggeplommer.
•    Rør i de piskede eggehvitene.
•    Ha i salt og pepper, og bland massen godt med hendene eller en tresleiv.
•    Form massen med to spiseskjeer til jevne boller, bolinhos de bacalhau.
•    Friter bollene i rikelig varm olje.
•    Legg dem over på kjøkkenpapir som trekker fett.

Dette er ypperlig tapasmat. server gjerne med hvitløkmajones aioli) til.

Legg igjen en kommentar