Klippfisk er en råvare vi nordmenn ofte finner bedre utvalg og kvalitet av i utlandet og spesielt om vi er syd for alpene i Spania, Portugal eller Italia. Oppskrfitene er også ofte mer sofistikerte og smakfulle. Hva med å prøve «revet klippfisk» med potetmos, persille, løk og hvitløk; bland det hele godt samen og for de i små boller og gi det en omgang i frtyrgryten.
DETTE TRENGER DU:
- 500 g klippfisk, utvannet og renset
- 500 g melen potet gjerne mandel
- 3 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 4 stk egg
- 4 ss bladpersille
- salt og pepper
- frityrolje
SLIK GJØR DU:
• For at bollene skal få riktig konsistens er det viktig at klippfisken rives i lange fibre og at massen blandes forsiktig for hånd, slik at fibrene beholdes.
• Kok den utvannede klippfisken, rens den og flak den.
• Kok potetene og mos dem.
• Bland revet fisk, most potet, finhakket løk, krydder, hvitløk og eggeplommer.
• Rør i de piskede eggehvitene.
• Ha i salt og pepper, og bland massen godt med hendene eller en tresleiv.
• Form massen med to spiseskjeer til jevne boller, bolinhos de bacalhau.
• Friter bollene i rikelig varm olje.
• Legg dem over på kjøkkenpapir som trekker fett.
Dette er ypperlig tapasmat. server gjerne med hvitløkmajones aioli) til.