Ikke mobb kameraten min, poteten.

De siste kostholdsrådene fra myndighetene har skjøvet poteten ut av det gode selskap. Vår lille knoll er ikke lenger med i 5 om dagen, egentlig kun en tilpasning i forhold til kategorisering av grønnsaker i utlandet kunne en av ekspertene på debattprogrammet på NRK 3. februar fortelle.

Likevel, når media skal forkorte, forminske og si det meste på tre linjer blir dommen, poteter er ikke lenger bra å spise, alt for mye stivelse må vite. Blodsukkeret fyker opp og ned, helseplager og elende i sikte. De langreiste alternativene ris og pasta inneholder også stivelse så da er vi like langt.

Det er de behandlede potetene som potetgull, chips og pommes frittes som er de usunne. De er blitt usunne fordi industrien har fyllt dem opp med fett og stivelse. Industrien kjøper poteter for 2-3 kroner kiloen og selger ferdig chips ut for 100 kroner kiloen så er det lønnsomt for dem. Penger å bruke på reklame og plass i butikk.

Den ekte ubehandlede kortreiste potet vår lille knoll,  – derimot er bra å spise –  er rådene fra myndighetene.

Derfor spis verdens beste poteter, den første nypoteten om våren med en teskje ekte smør eller rømme og litt fingersalt har ingen vondt av. Ringerikspotetene du brukte til rakfisklaget vekker frem gode matminner, og glem heller ikke mandelpoteten perfekt alene, men kokt til mos med en blit rotselleri er du nesten i mål på verdens beste potetmos. En lekker saktevoksende knoll fra nord poteten soløye, perkfekt kokt og en klype maldonsalt på toppen, lukk øynene og kjenn på smaken. Du vil ikke tro at en potet smakte så godt.

Slik lager du forøvrig verdens beste potetmos.

Kok mandelpoteter og en bit sellerirot møre.
Mos de sammen med en stamper
Tilsett  2-3 ss smør og noen klyper flaksalt
Rør godt sammen og server.

Du går aldri til posemos etter dette. Sorry Toro det finnes mat og det finnes industrimat.

RELATERT INFORMASJON:

Merkelig markedsføring av mat og helse
Nøtts to the people
Kokte kalde poteter er sunnere en kokte!

Meld deg gjerne inn i Facebookgruppen, vi som elsker norske poteter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s