Ovnsbakt risotto

Klassisk risotto vanligvis intensiv røring i 18 minutter. Denne ovnsbakte varianten er mindre arbeidkrevende og gir deg en risotto med en nydelig og kremet konsistens.

DETTE TRENGER DU TIL 4:

  • 250g  bacon, hakket i små biter
  • 1 løk , hakket
  • 25 gram smør
  • 300 gram  risottoris
  • et halvt glass hvitvin (valgfritt)
  • 150g  cherrytomater, delt i to
  • 7 dl varm kyllingkraft  (Terning er ok)
  • 50 gram nyrevet parmesan

SLIK GJØR DU:

  • Varm ovnen til 200C
  • Stek bacon biter i en ildfast panne eller form i 3-5 minutter til de er gylne og sprø.
  • Rør i løk og smør og la det surre med i 3-4 minutter til de er myke.
  • Hell i risen og bland godt til all risen er dekket med med smør og baconfett.
  • Hell over vinen hvis du bruker og surr videre i 2 minutter til alt er absorbert.
  • Tilsett cherrytomater og varm buljong, så gi alt en raskt omrøring.
  • Dekk med et tettsittende lokk og sett inn i ovnen.
  • Bak i 18 minutter til al dente dvs. risen har en passe god tyggemotstand.
  • Rør inn mesteparten av parmesanen og server resten ved siden av.

kilde: BBCgoodfood.com

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s