Dyrere mat nå!

Maten er så billig i dag at vi ikke tar den alvorlig nok. VI kaster 1/4 av det vi kjøper. Kjøpmannen kvitter seg også med store mengder fullgod mat. WHO kunne for en tid tilbake fortelle at verden produserte nok næring til å mette 12 millarder. Da blir det absurd å tenkte på at 1 milliard sulter og 1,3 millarder lider av overvekt eller diabetes. Når det på det toppen av det hele nå er ulønnsomt for bonden å produsere mat synes dagens matproduksjon meningsløs.


Om vi ser for oss en prisøkning på mat og forutsetter at det er førsteleddet; det vil si matprodusenten som blir tilgodesett, Hvilke effekter kan det da ha på sikt?
  • Dyrere mat vil skape grunnlag for at mer kan produseres i Norge. Vi kan produsere mer av den maten vi tidligere importerte langveisfra.
  • Dyrere mat vil også føre til at både vi forbrukere og kjøpmannen vil bli mer ydmyke og oppmerksomme i forhold til mat. Vi lærer oss mer om og kaster mindre.
  • Dyrere mat, selvsagt under forutsetning at det er matprodusenten som blir tilgodesett, vil dessuten gi et større mangfold av mat og være bra spesielt for våre nisje og småskalaprodusenter.
  • Dyrere mat vil kunne skape et mer positivt fokus på økologisk mat og matproduksjon. Bonden vil se lønnsomhet i å produsere økologisk det vil si bærekraftig mat.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s