Tiramisu – slik lager du tiramisu verdens mest berømte dessert!

Du trenger egg, sukker, myk ost, kjeks og kaffe for å lage tiramisu. Tiramisu betyr » ta meg opp» og blir ofte smaksatt med likører. Kjenner du historien om Tiramisu så vet du at det ikke er alkohol i den originale oppskriften.

DETTE TRENGER DU:

  • 3 eggeplommer
  • 3 ss sukker
  • 250 g mascarpone (myk italiensk ost)
  • 3 eggehviter
  • 1 liten klype salt
  • 20 fingerkjeks
  • 3 dl kald espressokaffe
  • Kakao til å drysse over

SLIK GJØR DU:

  • Start med å lage kaffen først. Den skal være kald når du dypper den i kjeksen.
  • Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.
  • Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene med ostekremen.
  • Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål. Dypp fingerkjeksene i kaffen
    og legg dem på kremen. Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med
    et lag krem.
  • Avkjøl minst 1 time før servering.
  • Dryss kakao på toppen og server!

Tips!
Lag alltid Tiramisu først om du skal servere mange retter.
Desserten trenger å sette seg, lag den gjerne dagen før.

Det er strengt tatt ikke nødvendig å skille eggeplommer og eggehvite
om du synes det er plundrete å gjøre.Metoden gjør tiramisu litt
luftigere i konsistensen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s